Oyuncu Hakan Boyav 10 Ocak 1964 izmir doğumludur.

Kurtlar vadisi Pusu dizisinin karası diye başlayalım yazımıza... Herkes tanımıştır onu kara olarak gerçek adı Hakan Boyav olan esrarengiz oyuncumuz kim?  Rol aldığı her projeye uyum sağlayan Boyav, bir çok dizide rol almıştır. En çok yıldızının parladığı proje ise Kurtlar Vadisi Pusu dizisidir. Yürekli ve keskin bakışıyla hayranların yüreklerini kısa zamanda fetheden  Boyav  1964 yılında İzmir’in Ödemiş ilçesinde hayata gözlerini açmıştır.  Suphi Koyuncuoğlu Lisesini okuduktan sonra 1987 senesinde Dokuz Eylül Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi’ni bitirdi.

1988 senesinde Diyarbakır Devlet Tiyatrosu’nu kuran ekipte görev alır ve 1988 yılından 1993 yılına kadar Diyarbakır Devlet Tiyatrosu’nda çalışmaya devam eder. 1993 yılından 2003 yılına kadar Antalya Devlet Tiyatrosu’nda çalıştıktan sonra 2003 yılından itibaren Ankara Devlet Tiyatrosu görev almaya başladı. Halen Ankara Devlet Tiyatrosu’nun kadrolu sanatçısıdır. Ayrıca profesyonel olarak karikatür sanatı ile de ilgilenmektedir.

Rol Aldığı Dizi ve Filmler
Behzat Ç. Seni Kalbime Gömdüm, Ay Büyürken Uyuyamam, Ejder Kapanı, The International, Black Field, Vali, Hayattan Korkma, Barda, Hırsız Var, Bir Aşk Hikayesi, Kurtlar Vadisi Pusu, Hanımın Çifliği, Gece Gündüz, Kalpsiz Adam, Duvar, Dağların Delisi, Fırtına, Hırsız Polis, Seher Vakti,  Arapsaçı, Asmalı Konak

0 yorum:

Yorum Gönder